Uitdaging XXL

Veel Nederlanders leven in armoede. Zij hebben hierdoor moeite om aan het dagelijks leven vorm te geven en hebben geen ruimte voor leuke extra’s. Tijdens de landelijke campagne van de Nederlandse Uitdaging, in de week van 20 tot en met 24 november, worden zij in diverse gemeentes in het zonnetje gezet. Ook de Enschedese Uitdaging heeft zich dit jaar weer ingezet voor de minder bedeelde Nederlanders, door middel van de Uitdaging XXL.

Donderdag 23 november was Theaterzaal De Kleine Willem in Enschede het podium van de Uitdaging XXL. Deze dag werden alleenstaande 55-plussers die zelf niet in de gelegenheid zijn om er vaak op uit te gaan, een dag lang in het zonnetje gezet.

Tijdens het event zijn de deelnemers verwend met o.a. een nieuw kapsel, een manicure en pedicure en een heerlijke massage. De hele dag was er een professionele fotograaf aanwezig om mooie portretfoto’s te maken van alle deelnemers na hun metamorfose. Ook was er een uitgebreid entertainment programma met voorstellingen, lezingen en muziek van onder andere Harry Nijhuis, Wim Wolbrink, Appie Timmer, Hans Boom en Ronald Meijer. Daarnaast werden er verschillende workshops en activiteiten verzorgd door Barbara Sendker, De Trainingsboederij, Concordia, ’t Gilde en het Stadhuis.

Om de dag compleet te maken was er aan het einde een liedjes bingo en loting waarbij de deelnemers allerlei prachtige prijzen konden winnen, aangeboden door lokale ondernemers. De hele dag werd gepresenteerd door Jerry Kroezen en Quinta Bies, die er een echt feestje van hebben gemaakt!

We kijken als Enschedese Uitdaging terug op een enorm geslaagde dag en willen via deze weg alle ondernemers, vrijwilligers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd enorm bedanken!

Volg onze Facebook pagina voor nog meer berichten en foto’s van het XXL Event 2017.

Bekijk ook de aftermovie van het XXL Event 2017 gemaakt door Hessing & Berends Filmproducties.

XXL Event 2017 in de media:
Huis aan Huis Enschede 27-11-2017
RTV Oost 23-11-2017
1Twente 23-11-2017
Huis aan Huis Enschede 10-11-2017

 

 

Foto: Cyril Wermers (Foto: Cyril Wermers)