Beursvloer 2017 in Huis aan Huis

, 13 juni 2017

Huis aan Huis – 9 juni 2017

Enschede – Donderdag 1 juni vond de 5e editie van de Beursvloer plaats. Bierbrouwerij Grolsch was wederom een uitstekende locatie en gastheer. De Beursvloer is hét maatschappelijk evenement van het jaar waar het tonen van ‘noaberschap’ oftewel ‘iets over hebben voor elkaar’ centraal staat. Hier worden MVO-bedrijven (aanbod) en maatschappelijke organisaties (vraag) met elkaar verbonden. Dit door het kosteloos leveren van goederen, diensten en faciliteiten aan elkaar.

De Beursvloer wordt door de Enschedese Uitdaging georganiseerd. De Enschedese Uitdaging legt als ‘lokaal bemiddelingsbureau’ verbindingen tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. Zij daagt maatschappelijk betrokken ondernemers uit menskracht, materialen en in sommige gevallen middelen in te zetten. Ondanks dat er dit jaar iets minder deelnemende maatschappelijke organisaties en bedrijven waren, werden er veel matches gemaakt. De 125 matches vertegenwoordigen een waarde 128.370 euro.

Monique Beernink van de Enschedese Uitdaging: “Bedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd in andere vormen van sponsoring. Ondersteunen in natura zal de komende jaren nog meer toenemen. Men ervaart op deze manier veel meer waardering en erkenning en men is zelf betrokken bij de doelgroep waarvoor men iets wil betekenen.” Ze geeft een aantal voorbeelden van de Beursvloer: “Medewerkers van Timberland gaan helpen etenswaren in te slaan voor de Voedselbank, Damsté Advocaten en Notarissen gaan op diverse juridische terreinen adviezen weggeven en Pure Energie gaat mankracht leveren voor fysieke klussen.”

 

Lees het volledige artikel via de website van Huis aan Huis