Enschedese Uitdaging biedt 50 minimagezinnen perspectief. Doet u ook mee aan de Uitdaging XXL?

27 oktober 2016

De Enschedese Uitdaging zet zich in om kwetsbare doelgroepen in Enschede te ondersteunen om voor hen de leefkwaliteit te verhogen. De Enschedese Uitdaging is de uitdaging aangegaan om binnen een maand, tijdens de NLmatcht dagen, een groots event neer te zetten. Op zaterdag 19 november organiseren we het event de Uitdaging XXL om 50 minimagezinnen verder te helpen door ze toekomstperspectief te bieden. De Uitdaging XXL vindt plaats bij het Supportershome van de Vriendenkring van FC Twente in de Grolsch Veste.

Van metamorfose naar toekomstperspectief

We laten de minimagezinnen kennismaken met diverse organisaties die hen verder kunnen helpen richting de arbeidsmarkt. Voor (vrijwilligers)werk, stage of een leer-/werkplek. Om een goede eerste indruk te maken, ondergaan de gezinnen die middag een metamorfose in de vorm van een nieuw kapsel, styling en visagie. Daarnaast worden er allerlei leuke, ontspannende activiteiten aangeboden.

Voorbeeld voor anderen

Het wordt een gezellige middag uit, waarbij we de gezinnen tevens een duwtje in de rug geven richting zinvolle inzet in de samenleving. Door dit event actief te promoten, willen we ook andere minimagezinnen stimuleren om een stap te nemen.

De Enschedese Uitdaging helpt mensen verder

De Enschede Uitdaging organiseert deze dag in het kader van de landelijke campagne NL Matcht van 10 oktober tot 24 november. In deze periode worden er lokaal en regionaal meer dan 80 matchevenementen georganiseerd. Als Enschedese Uitdaging doen we mee met dit initiatief en richten we ons op het creëren van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doen we tijdens het Uitdaging XXL event, waar we de 50 minimagezinnen verder helpen met een dag vol ontspanning, een metamorfose en toekomstperspectief.

Deze dag staat in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemerschap, en wordt op basis van volledige vrijwilligheid en donaties mogelijk gemaakt. We zijn druk met het regelen van kappers, stylisten en kleding/schoeisel voor de metamorfoses, artiesten voor het entertainment, giveaways voor de goodiebags, materialen voor sport en spel en ondersteuning bij de organisatie van de catering. Ook u kunt uw steentje bijdragen.

Hoe kunt u helpen?

Het event zal in het kader van “maatschappelijk betrokken ondernemerschap” op basis van volledige vrijwilligheid en donaties mogelijk worden gemaakt. U kunt de Uitdaging XXL ondersteunen door inzet van uw netwerk, kennis, vakmanschap of materialen.

Om het event tot een groot succes te maken, hebben wij het volgende nodig:
– Kappers
– Stylistes; Haar & Kleding
– Give aways; goodiebag
– Kleding & Schoenen
– Artiesten & Entertainment
– Catering & Restaurants

Heeft u zelf een idee om deze gezinnen te ondersteunen? Bijvoorbeeld in de vorm van artikelen of een waardebon in de goodiebag? Alle bijdragen zijn welkom en stellen wij zeer op prijs. Zo kunt u ook na deze megamatch nog iets voor de gezinnen betekenen. Momenteel hebben al bijna 100 organisaties/bedrijven een bijdrage geleverd! Kijk de lijst  op enschedeseuitdaging.nl/bedrijven-maken-uitdaging-xxl-mogelijk.

Sponsoren

Ook kunt u de middag financieel ondersteunen door een donatie aan stichting de Enschedese Uitdaging over te maken. Wilt u op een andere manier een bijdrage leveren, dan horen we dit ook graag! Als sponsor kunt u verwachten dat er voor uw bedrijf gratis reclame wordt gemaakt via verschillende mediakanalen (radio, tv, krant, social media etc.).

We hopen op uw bijdrage en/of medewerking! Samen maken we Enschede een stukje mooier.

Meer informatie en aanmelden

Neem contact met ons op via donaties@enschedeseuitdaging.nl of via 06 – 46 23 49 41 (office).
U kunt nu al uw donatie overmaken t.n.v. Stichting de Enschedese Uitdaging,
IBAN nummer NL64 RABO 0142351253
ovv donatie (uw bedrijf) Uitdaging XXL.

We zien uw reactie graag tegemoet en hopen op uw bijdrage en medewerking.

 

Hartelijke groet, ook namens het bestuur en het team,

Monique Beernink                                                                       Jan Schutrups
Manager Enschedese Uitdaging                                               Voorzitter Enschedese Uitdaging

 

Wilt u inspiratie opdoen?! Kijk dan welke bedrijven al aangesloten zijn bij de Uitdaging XXL en bezoek de speciale event Facebook-pagina.

xxl-event-bedrijven-pagina-1