De Uitdaging helpt mensen vooruit

, 25 juli 2017

Veel Nederlandse gezinnen leven in armoede. Zij hebben hierdoor moeite om aan het dagelijks leven vorm te geven en hebben geen ruimte voor leuke extra’s. Tijdens de campagne van de Nederlandse Uitdaging, in de week van 20 tot en met 24 november, worden deze gezinnen in diverse gemeentes in het zonnetje gezet. Ook de Enschedese Uitdaging zet zich dit jaar weer in voor deze gezinnen met de Uitdaging XXL.

Gerda Geurtsen, initiatiefnemer van De Uitdaging: “ Wij zetten ons in voor maatschappelijke initiatieven, en zorgen zo voor een levendige gemeente voor alle inwoners. Gezinnen die leven in armoede, kunnen vaak niet meedoen. Daarom hebben we besloten om deze gezinnen specifiek in het zonnetje te zetten.” In de week van 20 t/m 24 november willen we kinderen en gezinnen koppelen aan stichtingen en initiatieven die kansen geven om mee te doen. Maar ook gezinnen ondersteunen om het leven te organiseren en in een gezonde omgeving financieel zelfredzaam te worden.

Tijdens de Uitdaging XXL in 2016 zijn in het stadion van FC Twente, 105 ondernemers en 50 minimagezinnen uit Enschede in het zonnetje gezet om hen te helpen naar een betere positie in de maatschappij. De gezinnen werden verwend met eten, drinken, entertainment, cadeautjes en persoonlijke verzorging. Ook kregen zij advies en ondersteuning bij het verkrijgen van vrijwilligerswerk, stages, leerwerkplekken of op weg een betaalde baan. Deze ondersteuning en begeleiding op weg naar de arbeidsmarkt gaat ook na dit evenement door.

De komende periode zal er meer bekend worden over de Uitdaging XXL 2017. Wil je op de hoogte blijven van dit evenement, volg onze Facebookpagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.