De Uitdaging helpt mensen vooruit

26 september 2017

Tijdens de campagne van de Nederlandse Uitdaging, in de week van 20 tot en met 24 november, worden verschillende doelgroepen in diverse gemeentes in het zonnetje gezet. Veel Nederlanders leven in eenzaamheid. Een groot gedeelte van hen moet rondkomen van een minimum inkomen. Zij hebben hierdoor moeite om aan het dagelijks leven vorm te geven en hebben geen ruimte voor leuke extra’s. Wij zetten ons als, Enschedese Uitdaging, dit jaar in voor deze mensen met de Uitdaging XXL. 

Op donderdag 23 november willen we de doelgroep koppelen aan stichtingen en initiatieven die kansen geven om mee te doen. Maar hen ook ondersteunen om het leven te organiseren en in een gezonde omgeving zo nodig financieel zelfredzaam te worden en te blijven.

We gaan er samen een prachtige dag van maken met verschillende, verassende onderdelen. Een stuk entertainment, een aantal workshops en een groots verwen-programma. En dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje! Met de intentie te verbinden en de weg naar een minder eenzaam leven met een kleine stap dichterbij te brengen.

We hebben een prachtige locatie ter beschikking voor dit geweldige evenement! De Uitdaging XXL 2017 zal namelijk plaatsvinden bij theater “De Kleine Willem” in Enschede.

Tijdens de Uitdaging XXL in 2016 zijn in het stadion van FC Twente, 105 ondernemers en 50 minimagezinnen uit Enschede in het zonnetje gezet om hen te helpen naar een betere positie in de maatschappij. De gezinnen werden verwend met eten, drinken, entertainment, cadeautjes en persoonlijke verzorging. Ook kregen zij advies en ondersteuning bij het verkrijgen van vrijwilligerswerk, stages, leerwerkplekken of op weg een betaalde baan. Deze ondersteuning en begeleiding op weg naar de arbeidsmarkt gaat ook na dit evenement door.

Wil je op de hoogte blijven van dit evenement, volg onze Facebookpagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wil je als bedrijf of organisatie een steentje bijdragen of weten wat u zou kunnen doen? Neem dan contact op via info@enschedeseuitdaging.nl.