Matchgroep
Vraag / Aanbod
Status: open

Tablets die gebruikt kunnen worden binnen de leslokatie (Bibliotheek Twekkelerveld)

Omschrijving

Met behulp van Hans Haveman heeft de KBO/PCOB gedurende 10 weken een pilotcursus kunnen volgen bij de Twentse ZorgAcademie (TZA) om 20 ouderen van deze bonden vertrouwd te laten worden met het omgang met een tablet. Dit was een enorm succes. Bijv.: een mevrouw die eindelijk met haar dochter in Brazilië kan Skypen. Diverse mensen die dankbaar gebruikmaken van de email, een recept kunnen opzoeken, zich kunnen aansluiten bij een forum, de Alifa App “GezelschAPP” kunnen leren gebruiken om andere mensen te ontmoeten, etc.etc.

Nu deze cursus voorbij is willen we dolgraag hiermee doorgaan op basis van vrijwilligerswerk. De ruimte hebben we, namelijk bij de bibliotheek van Twekkelerveld. Nu hebben we alleen nog wat tablets nodig. We hopen dat we met 8 tablets lessen-op-maat te kunnen aanbieden.

Match informatie

Aanvraagdatum 05-03-2018
AanvragerKBO/PCOB

Extra gegevens

Contactgegevens
Naam maatschappelijke organisatie/vereniging KBO/PCOB
Missie van de organisatie Ouderen mobieler maken in de digitale wereld
Voornaam Eva
Achternaam van der Struik
Straat + huisnummer Otto van Taverenstraat 39
Postcode Enschede
Plaats 7521TB
Telefoonnummer 0534352514
Telefoonnummer
E-mailadres evanderstruik@kliksafe.nl
Wat wilt u aanvragen?
Vraag Tablets die gebruikt kunnen worden binnen de leslokatie (Bibliotheek Twekkelerveld)
Volledige omschrijving van uw vraag Met behulp van Hans Haveman heeft de KBO/PCOB gedurende 10 weken een pilotcursus kunnen volgen bij de Twentse ZorgAcademie (TZA) om 20 ouderen van deze bonden vertrouwd te laten worden met het omgang met een tablet. Dit was een enorm succes. Bijv.: een mevrouw die eindelijk met haar dochter in Brazilië kan Skypen. Diverse mensen die dankbaar gebruikmaken van de email, een recept kunnen opzoeken, zich kunnen aansluiten bij een forum, de Alifa App
Doel van uw vraag Grotere (digitale) zelfstandigheid voor ouderen. Meer mogelijkheden om contact met anderen te onderhouden.Eenzaamheid verlichten door contacten én door mogelijkheden te bieden via activiteiten die middels diverse App's en sites te vinden zijn.
Doelgroep Ouderen van de ouderenbonden KBO en PCOB en hopelijk ook alle andere ouderen die hier behoefte aan hebben. Misschien spontaan mensen laten zien wat de mogelijkheden zijn.
Uitsplitsing van uw vraag We hebben middelen nodig: Tablet.Misschien ook mobiele telefoons.
Andere betrokken organisaties Bibliotheek Twekkelerveld - zij stellen de ruimte ter beschikking.
Overige opmerkingen --
Captcha